1. ‘Rumah Online’ Bisnes Anda

Ramai yang masih bergantung kepada social media platforms untuk menjalankan perniagaan. Betul, memang terbukti pada zaman serba canggih kini social media merupakan antara salah satu medium yang paling penting untuk menjalankan perniagaan. 
.
Walaubagaimanapun, pernahkah anda terfikir jika laman social ini terpaksa ditutup, ataupun account media social anda tiba-tiba diblock atau dimark as spam. Kemana arahnya customer-customer anda? Bagaimana anda hendak mengakses customer-customer ini? 150% Anda akan kecewa, dan hilang motivasi untuk berniaga.
.
Jadi, bagi mengelakkan perkara di atas, sesebuah perniagaan haruslah dilengkapi dengan website. Tapi kenapa website? Haa meh saya beritahu, website nil ah tempat kita collect database kita, di mana kita masukkan nama pelanggan, contact number dan segala info tentang mereka. Website, sepenuhnya dikawal oleh anda, jadi tidak perlulah risau social media shut down atau di mark spam atau sebagainya.
.
2. Memudahkan Komunikasi

Dengan adanya website, komunikasi anda dengan pelanggan anda akan jadi lebih cepat dan senang. Yang penting sekali, anda boleh berkomunikasi dengan pelanggan anda tidak kira dimana jua anda berada. Bukan itu sahaja, malah website zaman sekarang dilengkapi dengan pelbagai ciri-ciri, seperti activity tracker, clicks tracker dan bermacam-macam lagi untuk memudahkan kita memahami kehendak customer.
.
3. Mudah Tarik Pelanggan
.
Kecanggihan website menyenangkan kita untuk menarik pelanggan. Dengan pelbagai jenis paparan seperti graphic design, videos, gif, graphic animation, dan bermacam-macam lagi memudahkan kerja anda untuk menarik pelanggan yang tepat.
.
4. Beri Maklumat
.
Dengan adanya sebuah website. Anda boleh menghantar makulmat secara kelompok. Sebagai contoh, newsletter. Newsletter membolehkan anda mewarwarkan segala promosi-promosi atau pun event yang dianjurkan oleh syarikat anda. Newsletter membolehkan anda menghantar hingga 2000 email sekali gus. Bayangkan berapa ramai pelanggan yang anda boleh akses dengan hanya 1 click.
.
5. Mudahkan Carian Engine (SEO)
.
Website membolehkan anda menggunakan servis SEO. Dengan optimization SEO yang betul, website anda mampu terpapar di muka surat pertama google. Ini adalah penting supaya pelanggan akan lebih percaya terhadap produk anda dan memudahkan pencarian business anda.